Basis restauratiewerk timmeren

 

Volg je de opleiding allround timmerman en heb je belangstelling voor het werken in de restauratie, dan laten wij je in dit keuzedeel kennismaken met de wereld van de restauratie en met het werk van de restauratietimmerman.

Dit keuzedeel is heel geschikt om te ontdekken wat het vakgebied restauratie inhoudt en, minstens zo belangrijk, of het iets is voor jou.

Als je dit keuzedeel hebt gevolgd, ben je natuurlijk nog geen restauratietimmerman, maar ben je misschien wel gemotiveerd geraakt om het te worden.

In het keuzedeel leer je onder andere over de meerwaarde van historische elementen. Je ziet hoe stut- en stempelwerk moet worden opgebouwd. Natuurlijk maak je ook kennis met houtverbindingen en historische houtconstructies.

Met de vaardigheden en kennis uit het keuzeonderdeel, kun je na de allround timmeropleiding heel goed verder met de opleiding Specialist Restauratie Timmeren.

In het keuzedeel krijg je 240 uur theorie en beroepspraktijkvorming.

 

 

 

In het keuzedeel krijg je 240 uur theorie en beroepspraktijkvorming.

 

 

Print
Email
WhatsApp

Bekijk de video over de opleiding Technicus Hout en Restauratie

Doe mee

We vertellen je graag meer over onze opleidingen. Je kunt je gegevens achter laten, dan nodigen wij je uit om een keer een kijkje te komen nemen bij ons praktijk- en opleidingscentrum.

basis-restauratiewerk

Kijk ook eens bij de opleiding

Basis restauratiewerk timmeren
Restauratiewerk timmeren
Basis restauratiewerk metselen
Restauratiewerk metselen