Docent(en):

Alfred Evers

Data:

29 juni 2023 - 8 november 2023

Tijd:

8.30 uur tot 15.30 uur

Prijs:

€ 295,- (excl. BTW)

Trappen maken en herstellen

In bijna elk gebouw komen trappen voor. Het maken en herstellen en vernieuwen van trappen en onderdelen daarvan vereist specialistische kennis en vaardigheden.

Deze training gaat in op zowel het maken van trappen en onderdelen als het herstellen ervan. De praktijkopdracht bestaat uit het maken van verschillende types uitslagen. Om trappen in monumenten te kunnen behouden zijn afspraken gemaakt over de juiste wijze van het restaureren en het uitvoeren van onderhoud. Deze afspraken zijn in uitvoeringsrichtlijnen vastgelegd (URL 4001 Historisch timmerwerk).  Tijdens de training wordt uiteengezet op welke wijze, de uitvoeringsrichtlijnen die gericht zijn op het behoud van trappen, het beste in de praktijk kunnen worden toegepast.

 

Inhoud van de training

  • onderdelen van een trap
  • houtsoorten
  • soorten trappen
  • ergonomie en terminologie
  • belangrijke afmetingen, uitgangspunten
  • herstellen van trappen
  • uitslaan van diverse soorten trappen

 

 

Bestemd voor

Timmerlieden, voorlieden, uitvoerders en begeleiders bij aannemers en timmerbedrijven die in de praktijk werkzaam zijn op het gebied van (monumenten)onderhoud, restauratie en renovatie.

Print
Email
WhatsApp

Aanmeldformulier training:

Trappen maken en herstellen

Omschrijving

In bijna elk gebouw komen trappen voor. Het maken en herstellen en vernieuwen van trappen en onderdelen daarvan vereist specialistische kennis en vaardigheden. Deze training gaat in op zowel het maken van trappen en onderdelen als het herstellen ervan. De praktijkopdracht bestaat uit het maken van verschillende types uitslagen. Om trappen in monumenten te kunnen behouden zijn afspraken gemaakt over de juiste wijze van het restaureren en het uitvoeren van onderhoud. Deze afspraken zijn in uitvoeringsrichtlijnen vastgelegd (URL 4001 Historisch timmerwerk).  Tijdens de training wordt uiteengezet op welke wijze, de uitvoeringsrichtlijnen die gericht zijn op het behoud van trappen, het beste in de praktijk kunnen worden toegepast.
Docent: Alfred Evers
Data: 29 juni 2023 - 8 november 2023
Aanvang: 8.30 uur tot 15.30 uur
Prijs: € 295,- (excl. BTW)

Mijn gegevens:

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.