RESTAURATIE-OPLEIDINGEN

Knappe koppen genoeg, maar gebrek aan gouden handen! Om jongeren te enthousiasmeren voor een ambacht, moeten we de focus leggen op traditioneel én hedendaags vakmanschap. Jongeren leren zowel ambachtelijke vaardigheden als de toepassing van innovatieve technieken. Binnen opleidingen moet volop ruimte zijn voor creatief vakmanschap, ambachtelijk werk en innovatie. Restaureren doe je met met je hoofd, hart en handen! Daarmee creëren we hedendaags ambacht en draagt dit bij aan de aan de herwaardering van het vakmanschap.
Jongeren kunnen hun talenten ontplooien en kunnen zich blijven door ontwikkelen. De belangrijkste opleiding die we aanbieden is Technicus Hout en Restauratie. Volg je een timmer- of metselopleiding? Dan kun je het keuzedeel Basis restauratie volgen.

Ook werkt RIBO aan een nieuwe 1 jarige opleiding voor restauratietimmeren. Deze opleiding zal naar verwachting in het najaar 2023 van start gaan.

afbeelding-technicus hout en restauratie

TECHNICUS HOUT EN RESTAURATIE (BOL/NIVEAU 3)

Werk jij graag met hout en wil je meer dan alleen timmeren? Spreekt het restaureren van oude gebouwen je aan. Wil je worden uitgedaagd om met oude en nieuwe technieken en computergestuurde machines te werken? Dan is de nieuwe opleiding Technicus Hout en Restauratie iets voor jou!

basis-restauratiewerk

BASIS RESTAURATIEWERK METSELEN

Volg je de opleiding allround metselen en heb je belangstelling voor het werken in de restauratie, dan laten wij je in dit keuzedeel kennismaken met de wereld van de restauratie en met het werk van de restauratiemetselaar.

Volg je de opleiding allround timmerman en heb je belangstelling voor het werken in de restauratie, dan laten wij je in dit keuzedeel kennismaken met de wereld van de restauratie en met het werk van de restauratietimmerman.