feestelijke onthulling

Meubels in historische omgeving

Afgelopen zaterdag was het zover. De gezamenlijk door Duitse en Nederlandse studenten gebouwde tuinbanken konden feestelijk worden onthuld. Tal van vrijwilligers van Stichting Engels Tuin als Duitse en Nederlandse vertegenwoordigers waren aanwezig in Ootmarsum. De originele banken waren door de jaren heen te slecht geworden. Door de studenten zijn replica’s naar voorbeeld van de klassieke banken vervaardigd.

Een prachtig resultaat, dankzij de grensoverschrijdende samenwerking binnen het Interreg VI project “Meubels in historische omgeving”.

 

Gedurende een week in maart hebben studenten van het Berufskolleg für Techniek BTA in Ahaus en studenten van de opleiding Technicus hout en restauratie bij het RIBO aan deze tuinbanken gewerkt. Na de onthulling kon men meteen plaats nemen en genieten van dit prachtige resultaat. Tijdens de projectweek was vanaf dag een al duidelijk dat onze passie voor hout en vakmanschap over grenzen heen ons met elkaar verbindt. Men begreep elkaar en kijkt terug op een geslaagde week van uitwisseling die zeker voor herhaling vatbaar is.