AANBOD RESTAURATIETRAININGEN

Hout

RESTAURATIETRAININGEN

Algemene informatie over de trainingen

Stichting RIBO biedt trainingen aan voor professionals in de restauratie. Een gevarieerd aanbod praktijkgerichte restauratietrainingen voor onder andere medewerkers van restauratie/bouwbedrijven, toezichthouders, bouwkundig inspecteurs, monumentenadviseurs, medewerkers architectenbureaus, bouwkundig medewerkers vastgoedbedrijven, monumentenambtenaren en leden van erfgoedcommissies.

De trainingen vinden plaats in ons Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht. RIBO beschikt met dit centrum over een inspirerende en technisch goed geoutilleerde praktijk-leer omgeving. Er zijn verschillende ruimtes voor instructies en een uitstekende (machinale) werkplaats met moderne machines. Ook is er een grote verscheidenheid aan historische bouwmaterialen, welke bij de trainingen als lesmateriaal worden gebruikt. Een aantal trainingen wordt ook verzorgd vanuit de locatie Bouwmensen in Ruinen.

Docenten

De trainingen worden verzorgd door vakkundige docenten die hun sporen in hun specifieke vakgebied hebben verdiend.

In company trainingen

Verschillende van de trainingen kunnen ook in company of op locatie worden verzorgd. Het minimum aantal deelnemers is 10 personen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Trainingslocatie

Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht
Haarweg 3, 7555 PC Hengelo
06-12387564 (Erik Kloek, Coördinator Opleidingen)

RIBO werkt nauw samen met het ROC van Twente bij het verzorgen van verschillende vakopleidingen en trainingen in de restauratie.

INTERESSE IN EEN TRAINING

We vertellen je graag meer over ons aanbod. Heb je een vraag over een training of wil meer informatie kun je ons mailen. Dan nemen we contact met je op voor vrijblijvend advies over een passende training.

afbeelding-blok-restauratietraining

KIJK OOK EENS BIJ DE TRAINING

Masterclass historisch metsel- en voegwerk
Herstellen van scheuren in gevels
Circulair en duurzaam restaureren met historisch bouwmateriaal
Stutten en stempelen van historische panden
Historische binnenbetimmeringen