Docent(en):

Susanne van den Beukel

Data:

15 juni 2023

Tijd:

8.30 uur tot 15.30 uur

Prijs:

€ 295,- (excl. BTW)

Herstel en conservering historisch interieur

Het behoud van historisch interieur staat onder druk. Bij herbestemming van historische gebouwen verdwijnen vaak delen of zelfs complete historische interieurs of worden deze ernstig beschadigd. Bij herbestemming  van gebouwen speelt de afweging om historisch interieur intact te laten of het gebouw multifunctioneler voor het gebruik te maken met aanpassingen van het historisch interieur, een toenemende rol. Naast historische betekenis zijn interieurs een rijkdom aan vakmanschap, bestaand uit roerende en onroerende onderdelen die samen vaak een ensemble vormen.

Deze training geeft inzicht in de cultuurhistorie en een praktijkgerichte handreiking omtrent conservering en restauratie van historisch interieur. Hierbij wordt op uitvoeringsrichtlijnen, de afweging t.b.v. de meest geschikte behandeling als ook op schadesignalering, documentatie en klimaatbeheersing nader in gegaan.

 

Inhoud van de training

  • cultuurhistorie historisch interieur
  • relevante uitvoeringsrichtlijnen
  • conservering (passief en actief) & restauratie (incl. demontage, opslag en rapportage)
  • schadesignalering
  • schadeoorzaken en klimaatbeheersing
  • casuïstiek
  • cursusmateriaal (incl. literatuurlijst)

 

Bestemd voor

Medewerkers restauratiebedrijven betrokken bij restauratie en onderhoud, beheerders en eigenaren van historische panden, ambtenaren belast met monumententaken,   medewerkers van architecten- en adviesbureaus, medewerkers musea, leden van erfgoedcommissies.

Print
Email
WhatsApp

Aanmeldformulier training:

Herstel en conservering historisch interieur

Omschrijving

Het behoud van historisch interieur staat onder druk. Bij herbestemming van historische gebouwen verdwijnen vaak delen of zelfs complete historische interieurs of worden deze ernstig beschadigd. Bij herbestemming  van gebouwen speelt de afweging om historisch interieur intact te laten of het gebouw multifunctioneler voor het gebruik te maken met aanpassingen van het historisch interieur, een toenemende rol. Naast historische betekenis zijn interieurs een rijkdom aan vakmanschap, bestaand uit roerende en onroerende onderdelen die samen vaak een ensemble vormen. Deze training geeft inzicht in de cultuurhistorie en een praktijkgerichte handreiking omtrent conservering en restauratie van historisch interieur. Hierbij wordt op uitvoeringsrichtlijnen, de afweging t.b.v. de meest geschikte behandeling als ook op schadesignalering, documentatie en klimaatbeheersing nader in gegaan.
Docent: Susanne van den Beukel
Data: 15 juni 2023
Aanvang: 8.30 uur tot 15.30 uur
Prijs: € 295,- (excl. BTW)

Mijn gegevens:

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.